Újra látható lesz Budapesten az Itt élned, halnod kell rockmusical
Dátum: 2017. november 11., szombat, 14:46

Újra látható lesz Budapesten az Itt élned, halnod kell című rockmusical december 15-én a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Esztrád Színház produkcióját 2016-ban mutatták be a Hősök terén, 2017 nyarán és őszén pedig hat előadásból álló országos turnén vett részt az előadás. A zenemű rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumokat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelem sorsfordító korszakait és eseményeit.

A többek között a honfoglalás, a tatárjárás, a Dózsa-féle parasztháború, a mohácsi csatavesztés és Mátyás király korát, a Rákóczi-szabadságharcot, az első- és második világháború időszakát, az 1956-os forradalom és szabadságharcot, valamint a rendszerváltozást is feldolgozó művet Koltay Gábor rendezte, a zenét Koltay Gergely és Szűts István szerezték.

A történelmi játék főszereplője Vikidál Gyula, de szerepel az előadásban Bodnár Vivien, Deák Bill Gyula, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Sipos Imre, Varga Miklós, valamint Varga Vivien és Varga Szabolcs is. Kisebb szerepekben a Vizeli Csaba vezette komáromi Magyarock Dalszínház tagjai, a látvány megvalósításában az Udovecz György és Zombori Mihály vezette hagyományőrzők, valamint artisták és lovasok működnek közre. A darab koreográfusa Doktor László - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ