Az ukrán versenyző nyerte a Budapesti Nemzetközi Gitárversenyt
Dátum: 2017. november 13., hétfő, 8:14

Marko Topcsij ukrán gitárművész lett a vasárnap véget ért Budapesti Nemzetközi Gitárverseny győztese - közölték a szervezők az MTI-vel.

A második helyezett a svájci Damiano Pisanello lett, a harmadik díjat pedig az olasz versenyző, Gian Marco Ciampa kapta az egy hétig tartó világverseny végén, amelynek a Zeneakadémia adott otthont.

A döntőbe öt művész jutott be, egy magyar versenyző volt közöttük, Szalai Lotti, aki végül a közönségdíjat szerezte meg és megkapta a legjobb magyar női versenyző címet is.

Az ötödik döntős, a német Jessica Kaiser a legjobb külföldi női versenyző címet nyerte el.

A döntősök a magyar Anima Musicae Kamarazenekar és Joan Pages Valls spanyol karmester közreműködésével léptek a pódiumra.

A helyezésekről 12 tagú nemzetközi zsűri döntött, a dobogósok a mintegy 9500 euró értékű pénznyeremény mellett két értékes koncerthangszert nyertek további 7500 euró értékben. A győztes 16 koncertmeghívást is kap európai és ázsiai rendezvényekre.

A 2. Budapesti Gitárverseny gálakoncerttel zárult.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A műsorpolitika a színház erkölcse."
Kornis Mihály
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ