Folytatódik a Pannon Filharmonikusok koncertsorozata a Müpában
Dátum: 2017. november 13., hétfő, 8:15

Bartók Béla, Liszt Ferenc, Richard Strauss és Claude Debussy műveivel folytatódik november 17-én a Pannon Filharmonikusok koncertsorozata a Müpában.

A tánc négy arcát - az élet, a halál, a csábító és a tenger - bemutató hangversenyen a szólista Bogányi Gergely zongoraművész lesz, a zenekart Cristian Mandeal dirigálja - közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncert nyitányaként Bartók Béla Táncszvit, majd Liszt Ferenc Haláltánc című műve hangzik el. Az est szólistáját különleges kapcsolat fűzi Liszt művészetéhez és ezzel együtt a Haláltánc vallásos-misztikus üzenetéhez. Liszt művét a pisai temető egyik freskója, a "Halál diadala" ihlette, vissza-visszatérő témája a gregorián Dies irae dallama.

Az est második részében Richard Strauss Hétfátyoltánca után Debussy háromtételes művét adja elő az együttes. A tenger című művel a végtelen víz áradása, a hullámok és a szél magával ragadó tánca tárul a Müpa közönsége elé.

Az E.ON koncertsorozata következő hangversenye is azt tükrözi, milyen sokféle értelmezést és felhasználási lehetőséget kínált a két művészet kapcsolata a komponisták számára.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne."
Don Marquis
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ