Suren Bagratuni világhírű csellista lép fel a Nemzeti Filharmonikusokkal
Dátum: 2017. november 18., szombat, 18:10

Suren Bagratuni világhírű csellista lesz a Nemzeti Filharmonikusok november 20-i hangversenyének szólistája a budapesti Zeneakadémián.

Az esten Schumann mindössze két hét alatt komponált, különleges szépségű a-moll gordonkaversenye mellett Carl Maria von Weber A bűvös vadász nyitánya és Edvard Grieg Peer Gynt kísérőzenéjének részletei szólalnak meg Hamar Zsolt vezényletével - közölték a a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-vel.

A hangversenyen közreműködik a Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba), Szalai Ágnes, Szathmáry Judit, Dóri Eszter, Kristófi Ágnes, Fekete Andrea, Kelemen Dániel és Pintér Dömötör (ének), valamint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar.

A műsort vasárnap a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában, november 21-én a Szegedi Nemzeti Színházban hallhatja a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ