Ki lesz a magyar könnyűzene új origója? - Lezárult A Dal 2018 jelentkezési szakasza
Dátum: 2017. november 21., kedd, 14:39

A Duna Televízió dalválasztó műsorának mezőnyébe november 20. éjfélig lehetett pályázni. A Dal 2018 kiírására idén több mint 350 pályamű érkezett. Most a szakmai előzsűrin a sor, hogy kiválassza a mezőny 30 legjobb dalát, amelyeknek a januárban kezdődő élő adások során szurkolhatnak a közmédia nézői. Idén is számos műfajból neveztek dalokat, már ismert és még a pályájuk elején álló előadók egyaránt.

A december elejei sajtótájékoztatón derül majd ki, hogy melyik harminc dal mérettetheti meg magát az ország meghatározó zenei versenyében. A Dal 2018 élő adásait január 20-tól, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a Dunán a csatorna nézői. Előtte, január 6-án és 13-án megnézhetik A Dal elmúlt hat évadának legemlékezetesebb pillanatait.

A közmédia idén is keresi Magyarország dalát, azt a művet, amely megmozgatja az egész országot. Az elmúlt hat évad sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan műsorra, amelyben Magyarország legjobb dala kerül kiválasztásra. A Dalból minden induló másképp profitál, gondoljunk csak Pápai Jocira, akinek zenei karrierje új lendületet vett a műsornak köszönhetően.

Az előadók és a zeneszerzők már számolnak ezzel a műsorral, sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre. A fentieknek megfelelően a versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió- illetve televízió-felvétele, és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

A hetedik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja majd ki a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. "A Dal 2018 Legjobb Dalszövege" és a "A Dal 2018 Felfedezettje" elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny, valamint A Dal 2018 nyertese képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon jövő májusában.

MTVA - SAJTÓOSZTÁLY

(OTS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ