A Dal 2018 - Több mint 350 pályaművet adtak be
Dátum: 2017. november 21., kedd, 14:39

Több mint 350 pályaművet adtak be a Dal 2018 című dalválasztó műsorba az éjfélkor lejárt határidőig - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája kedden az MTI-vel.

Az összegzés szerint a következő napokban a szakmai előzsűri választja ki a mezőny 30 legjobb dalát, amelyeknek a januárban kezdődő élő adásokban szurkolhatnak a közmédia nézői. Idén is számos műfajból neveztek dalokat, már ismert és még a pályájuk elején álló előadók egyaránt.

A szervezők december elején hozzák nyilvánosságra az elődöntőkbe jutott 30 dal listáját. A Dal 2018 élő adásait január 20-tól szombat esténként hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a Dunán a csatorna nézői. Előtte, január 6-án és 13-án A Dal elmúlt hat évadának legemlékezetesebb pillanatait mutatják be.

Az elmúlt hat évad sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan műsorra, amelyben kiválasztják Magyarország legjobb dalát. A Dalból minden induló másképpen profitál, az idei győztes Pápai Joci zenei karrierje új lendületet vett a műsornak köszönhetően - olvasható a közleményben.

Az összegzés kitér arra is, hogy az előadók és a zeneszerzők közül sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre. A Dal 2018-ba csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek és amelynek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió-, illetve televízió-felvétele, és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

A hetedik alkalommal látható dalválasztó showban a zsűri és a közönség együtt dönt arról, ki képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon jövő májusában. Emellett értékes szakmai díjakat is lehet nyerni, így A Dal 2018 Legjobb Dalszövege, A Dal 2018 Felfedezettje díjat és jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ