A második élő elődöntővel folytatódik ma a Fölszállott a páva
Dátum: 2017. november 24., péntek, 11:17

A második élő elődöntővel folytatódik ma a Fölszállott a páva 5. évada, a Duna televízióban 20 óra 25 perckor kezdődő műsorban újabb tizenkét produkciót és egy vendégfellépőt láthatnak a nézők.

A Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az elődöntőkben minden kategóriából 3-3 produkciót láthatnak a nézők.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorának első elődöntőben bemutatja produkcióját Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik (Nyíregyháza), Fodor Mátyás (Gyenesdiás), Glonczi Rodrigó (Nyíregyháza), a Nógrád Táncegyüttes (Salgótarján), a Tessedik Táncegyüttes (Szarvas), a Kalotaszeg Legénytársulat (Méra), a Pendely Énekegyüttes (Debrecen), Turzó Boglárka (Berettyóújfalu), Szöllősi Katalin (Marosvásárhely), a Danubia Tamburazenekar (Baja), az Ördöngös Zenekar (Szamosújvár) és Gál János (Budapest).

A második élő elődöntő extra fellépője Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó lesz.

A zsűri a 4 kategória legmagasabb pontszámot elért versenyzőit juttatja tovább, összesen 4 produkciót, azonban további kettő is tovább jut a középdöntőbe, őket a zsűri a műsor végén szabadkártyával ajándékozza meg. A 6 továbbjutó produkció a középdöntők során már a nézők szavazatára is számíthat.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

A műsort a 2014-es gyermekpáva győztese, a Bartina Táncegyüttes és Fitos Dezső Társulatának közös produkciója nyitja meg, a műsor végén pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép a Fölszállott a páva színpadára, akikkel színpadra áll művészeti vezetőjük, Zsuráfszky Zoltán zsűritag is.

A Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ