Öt koncerttel zárul Karosi Júlia Gershwin-sorozata
Dátum: 2017. november 24., péntek, 11:18

Öt koncerttel, Budapest mellett Győrben, Zircen és Tatabányán zárul Karosi Júlia Várhatok még című Gershwin-sorozata.

A Karosi Júlia Quartet - Karosi Júlia (ének), Tálas Áron (zongora), Bögöthy Ádám (nagybőgő), Varga Bendegúz (dob) - szombaton a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, november 29-én a győri Rómer Jazzklubban, december 3-án a zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontban, 13-án Tatabányán, 15-én pedig a Budapest Jazz Clubban lép fel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek, különlegesek. Az adventi programként megvalósuló zirci koncerten az együttessel Fenyvesi Márton jazzgitáros is színpadra lép.

Az esten a legismertebb Gershwin-dallamok, mint a Summertime, a The Man I Love és az I got rhythm mellett helyet kapnak kevésbé ismert kompozíciók is, többek között a Fascinating Rhythm, a Slap That Bass és a He loves and she loves, valamint magyar nyelvű dalt is hallhat a közönség.

"Régóta érlelődik bennem, hogy szeretnék egy egész estés műsort szentelni egyik legkedvesebb zeneszerzőmnek, George Gershwinnek. Dalai azért is meghatározóak számomra, mert rajtuk keresztül kezdtem el jazz-zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam" - vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel mutatta be Gershwin-estjét a Zeneakadémián, majd az idén több helyszínen, fesztiválon is.

George Gershwin zeneszerző 80 éve hunyt el, de nemcsak az idei esztendő Gershwin-év, hanem a 2018-as is, hiszen jövőre Gershwin születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ