Arénakoncertet ad februárban a 100 Tagú Cigányzenekar
Dátum: 2017. december 11., hétfő, 7:15

Évadnyitó koncertet ad február 25-én a 100 Tagú Cigányzenekar a Papp László Budapest Sportarénában.

A kétrészes, csaknem kétórás koncerten a komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsika, magyar nóta és népdalok csendülnek fel - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, a zenekar megalakulása óta több mint ezer koncertet adott Magyarország legkisebb településeinek kultúrházaitól a világ számos híres koncertterméig. Az együttest 2014-ben Hungarikum címmel tüntették ki művészi és hagyományőrző gyakorlatáért. Emellett a zenekar kiemelkedő feladatként tekint az utánpótlás oktatására, a magyar cigányzene, a magyar nóta és népzene ápolására, népszerűsítésére is.

A ma 138 taggal büszkélkedő zenekar fennállása óta 21 CD-t, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 8 platina és 14 aranylemez lett.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ