Hétfőtől lehet jelentkezni a Virtuózok negyedik évadába
Dátum: 2018. január 9., kedd, 7:23

Hétfőtől lehet jelentkezni a Virtuózok következő, negyedik évadába; a közmédia olyan fiatalok pályázatait várja, akik valamilyen klasszikus hangszeren kiválóan játszanak, vagy klasszikus énekben kiemelkedően tehetségesek - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-t.

A Duna televízió komolyzenei tehetségkutató műsorába február 9-én éjfélig lehet jelentkezni, ezúttal is három korcsoportban: a Kicsikhez a 2003. június 1. és 2011. május 31. között születettek, a Tinik korcsoportjába pedig az 1998. június 1. és 2003. május 31. között születettek nevezhetnek, a Nagyok hangszeres mezőnyébe az 1993. június 1. és 1998. május 31. közötti születésű muzsikusok jelentkezését várják, a korosztály énekes kategóriájában pedig az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A fiatal zenészek a www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon keresztül, az online jelentkezési lap kitöltésével, valamint egy zenei tudásukat bemutató videó feltöltésével pályázhatnak. A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább, és ismét szeretnék megmérettetni magukat.

A zsűriben idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész, Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész foglal helyet.

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ