Dalszerzői expót rendeznek Budapesten február 1-jén
Dátum: 2018. január 22., hétfő, 17:23

Közép-kelet-európai szinten is egyedülálló eseménnyel várja a könnyűzene alkotóit február 1-jén a Dalszerző Expo (DEX) a Budapest Music Centerben.

Az egynapos rendezvényen az Artisjus a pályájuk elején járó zenészeknek és a már befutott szerzőknek, producereknek teremt új lehetőséget a fejlődésre, kapcsolatépítésre és alkotásra. Ismert hazai előadók mellett Svédországból, Németországból és az Egyesült Államokból érkeznek élvonalbeli szakemberek - szerepel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Jelen lesz például a számos világsztárral - többek között Beyoncéval, Chris Brownnal és Kelly Rowlanddel - együtt dolgozó, Grammy-díjas amerikai énekes-dalszerző, Courtney Harrell, a szintén amerikai Ebonie Smith, az Atlantic Records producere vagy a Disney-vel és Lady Gagával is együttműködő producer, a svéd Niclas Molinder.

A külföldi szakemberek mellett a hazai zenész szakma alkotóművészei is képviselik magukat az eseményen: életmű-beszélgetés keretében lép színpadra Bródy János, a legfontosabb munkafolyamatok részleteit ismerteti az Eurovíziós Dalfesztivált kétszer is megjárt Szakos Krisztián, Palya Bea pedig különleges alkotási módszereinek kulisszatitkaiba avatja be a látogatókat.

Önálló teremben kap helyet az elsősorban film- és reklámzenével foglalkozó alkalmazott zenei műfaj. Az előadásokon a legtöbbet foglalkoztatott magyar szakemberek szólalnak meg.

Az előadások és panelbeszélgetések mellett kiemelt cél a tapasztalatszerzés a különféle gyakorlati kurzusokon és workshopokon. Önálló teremben lesz helye az egyéni tanácsadásoknak, ahol karriertippekkel és szakmai javaslatokkal várják a látogatókat, például Dina Mystris svéd zenei menedzser, aki a dalszerzői lét és a külföldi karrierépítést illető kérdések mellett készülőfélben lévő saját dalokról és demókról is véleményt formál a meghallgatáson.

A dalszerző expo napja az Artisjus-díj ünnepélyes átadójával zárul, ahol kiderül, hogy kiket szavazott meg a szakma a könnyű- és komolyzene, illetve az irodalom legjobb szerzőinek 2017-ban. Az expo utáni napon kezdődik a svéd alapítású Songwriting Camp Budapesten. Az alkotótábor szintén az Artisjus támogatásával valósul meg, a nemzetközi dalszerző táborban három napon át a budapesti Brody Studiosban ír zenét huszonegy alkotó, köztük hét magyar szerző.

A program a http://expo.dalszerzo.hu oldalon olvasható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A férfi mindig egyidős a nővel, akit szeret."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ