Gépek zenéivel indul az Óbudai Danubia Zenekar sorozata
Dátum: 2018. január 24., szerda, 8:55

A Gépek című koncerttel, Honegger, Prokofjev, Adams és Williams műveivel kezdődik Vajda Gergely vezényletével csütörtökön az Óbudai Danubia Zenekar Modern idők sorozata a Zeneakadémián.

A tavaszi évadban Vivaldival folytatódik a Budapest Music Centerben (BMC) a zeneszerzőportrék sorozat, amelynek házigazdája Eckhardt Gábor lesz. Szintén a BMC ad otthont az 5-12 éves gyerekeket és családjaikat megszólító Kalandra fül! elnevezésű új ifjúsági sorozatnak.

A zeneakadémiai koncerteken Wagner, Copland, Richard Stauss, Rahmanyinov és Beethoven művei szólalnak meg - ismertette a tavaszi programokat Hámori Máté művészeti vezető a keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

A Modern idők sorozatban február 28-án az Übermensch című hangversenyen Hámori Máté dirigálásával Wagner Tannhäuser nyitánya és Az istenek alkonyából Siegfried rajnai útja, valamint Copland Fanfare for the Common Man és Richard Strauss Imigyen szóla Zarathustra című műve szólal meg.

Az Egyedül című esten március 23-án Rahmanyinov III. zongoraversenye és I. szimfóniája hallható Tomoki Szakata közreműködésével, Sztanyiszlav Kocsanovszkij vezényletével. Beethoven Missa Solemnis című művével zárul a sorozat április 26-án a Nemzeti Énekkar, Kolonits Klára, Kálnay Zsófia, Megyesi Zoltán és Bakonyi Marcell közreműködésével, Hámori Máté vezényletével.

A Vivaldi-sorozat három koncertje Gulyás Nagy György és Hámori Máté dirigálásával februárban, márciusban és májusban várja a közönséget. A koncertek élőben követhetők a Facebookon.

A művészeti vezető elmondta: a tematikus évad célja a gondolkodtatás, ezért követik egymást összefüggő koncertek és valamiképpen egymással relációban álló darabok. Egyedinek kell lenni és pluszt kell mutatni a közönség számára - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a programok összeállításánál egyszerre érvényesülnek a zenekar szakmai építését, új repertoár kialakítását és egy új közönségréteget megszólító törekvések.

Ács Péter ügyvezető a további programokat ismertetve többek között elmondta: idén is közreműködnek a Zeneakadémia zeneszerzés és karmester szakos diákjainak diplomakoncertjein, május utolsó hetében pedig az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány kurzusán. Júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Class and Roll címen a Quimby újraírt dalait mutatják be, az Óbudai Nyár rendezvénysorozatán két alkalommal is adnak koncertet, a Művészetek Völgyében pedig három produkcióval lesz jelen a zenekar.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ