Koncerttel ünnepli Leonard Bernstein születésének századik évfordulóját a Pannon Filharmonikusok zenekar
Dátum: 2018. január 25., csütörtök, 15:45

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli - tájékoztatta a zenekar csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az Amerikai anzix címet viselő koncert Bernstein népszerű Candide-nyitányával kezdődik, majd a Broadwayn hatalmas sikert arató musical, a West Side Story "pezsdítően dallamos" zenekari szvit változatával zárul - írták.

Az együttes felidézte, hogy a West Side Storyból készült ikonikus film minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicaljévé vált, ami hozzájárult ahhoz, hogy Bernstein zenéi meghódították a világot, a West Side Story Szimfonikus táncok című darabja pedig otthonra talált a hangversenytermek szinte mindegyikében.

A koncerten George Gershwin egyik legkorábbi jazzhatásokat felmutató műve, az F-dúr zongoraverseny is elhangzik Balog József előadásában, akit a fiatal pianista generáció egyik legtehetségesebb tagjának nevezett a PFZ tájékoztatója.

Ugyancsak műsorra kerül Aaron Copland balettje és az abból készült zenekari szvit, Rodeo - négy tánc címmel, szintén a Broadway-musicalek és a klasszikus balett világának ötvözetéből jött létre.

Az együttes kitért arra is, hogy azt est dirigense, Gérard Korsten a tavalyi évadban három koncertet is adott a pécsi zenekarral.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ