A Dal 2018 - Kiderült kik versenyeznek a harmadik válogatóban
Dátum: 2018. január 30., kedd, 17:37

Kihirdették a közmédia dalválasztó műsorának harmadik válogatójában résztvevő dalokat.

A szombati válogató adás után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, melyek február 10-én és 17-én lesznek láthatóak a Duna Televízióban. A február 24-i döntőbe már csak nyolcan jutnak tovább, és közülük kerül majd ki A Dal 2018 nyertese.

A harmadik válogatón az alábbi előadók dalai versenyeznek:

#yeahla ft. Eszes Viki: 1 Szó Mint 100

Andy Roll: Turn the lights on

Ham ko ham: Bármerre jársz

Gulyás Roland: H Y P N O T I Z E D

Horváth Cintia & Balogh Tomi: Journey (Break Your Chains)

Horváth Tamás: Meggyfa

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel

Maszkura és a Tücsökraj: Nagybetűs szavak

Nova Prospect: Vigyázó

Tolvai Reni: Crack My Code

A Dal 2018 első válogatóműsorát Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben. A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a nézők szavazataival pedig Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe. A második válogatóműsort szombaton holtversenyben Dánielfy Gergely és az AWS nyerte. A zsűri döntésével még a yesyes, Heincz Gábor BIGA és Odett, a nézők szavazataival a SativuS jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában.

A Recirquel Társulat nemzetközi sikerű produkciója nyitotta meg A Dal 2018 szombati második válogatóját. A verseny harmadik válogatójának, az elődöntők és a döntő adásainak nyitányaként is különleges, az elmúlt években a világ legnagyobb fesztiváljain és színházaiban szakmai és közönségsikert aratott újcirkusz-előadásból láthatnak majd ízelítőt a nézők.

A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) számos extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról, A Dal után közvetlenül pedig A Dal Kulisszát láthatják a nézők, ahol az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében tudhatjuk továbbra is Frenreisz Károlyt, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagját, Kossuth-díjas rockzenészt, valamint Both Miklóst, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtőt. Az ítészek között van Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes Művész, aki egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről, valamint Mező Misi a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.

Szombatonként 20.30 órakor Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddievel együtt kereshetik tovább a Duna Televízió nézői Magyarország legjobb dalát.

MTVA Sajtóosztály

(OTS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy meg is találták."
André Gide
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ