Verdi operát mutat be a Budapesti Fesztiválzenekar
Dátum: 2018. március 1., csütörtök, 6:12

Új produkcióval, Verdi Falstaff című vígoperájával jelentkezik a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) Fischer Iván vezényletével vasárnap a Müpában.

A BFZ zeneigazgatója alkotótársával, Marco Gandinivel közösen viszi színre az olasz zeneszerző utolsó operáját. A magyar közönség a világon elsőként láthatja a produkciót, amely októberben a Fischer Iván által alapított Vicenzai Operafesztiválon mutatkozik be - közölte a zenekar az MTI-vel.

A szcenírozott koncerten a karmester-rendező több olasz énekes sztárral dolgozik együtt. Falstaffot Nicola Alaimo alakítja, akit ebben a szerepben már hallhatott a New York-i Metropolitan és a milánói Scala közönsége is.

"A Falstaff egyedülálló remekmű, sem előzménye, sem folytatása nincs a Verdi-életműben, imádom" - idézi a közlemény Fischer Ivánt.

A szcenírozott előadás látványvilágának része, hogy a zenekar keveredik az énekesekkel, ugyanis a Fesztiválzenekar muzsikusai alkotják majd a falut, ahol a történet játszódik.

Az opera a BFZ és a Müpa közös produkciója, amelyet vasárnap, valamint március 6-án és 7-én láthat a közönség Budapesten.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ