Új korszak hírnökei címmel ad a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara koncertet a Müpában
Dátum: 2018. március 14., szerda, 9:18

Kedden mutatja be Új korszak hírnökei című koncertjét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a Müpában - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Több mint 100 zenész közreműködésével, egy grandiózus koncerten adja elő a zenekar Bartók Béla Kossuth-szimfóniáját, emellett az est repertoárja tartalmazza a szerzőre nagy hatást gyakorló Richard Strauss Hősi élet című darabját és Debussy Pelléas és Melisande című alkotásának egyes jeleneteit - mondta el Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője.

Bartók Béla 22 évesen komponálta a Kossuth-szimfóniát, melyet a magyaros, verbunkos kompozíció jellemez, de már fellelhetők benne azok az érzelmek, amelyeket Richard Strauss Hősi élet alkotása ébresztett a magyar zeneszerzőben - magyarázta Igric György, a Magyar Rádió Zenei Együttesek művészeti vezetője.

A koncert a 20. század elejét idézi, amikor minden zeneszerző, köztük Bartók is új utakat keresett. A zeneszerzők érezték, hogy tovább kell lépni a romantikán, ezért is kapta az Új korszak hírnökei címet az előadás - tette hozzá a művészeti vezető.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ