Várdai Istvánnal és Bogányi Tiborral lépnek fel a Pannon Filharmonikusok a Müpában
Dátum: 2018. március 21., szerda, 15:04

Edward Elgar, William Walton és Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov műveit szólaltatják meg a Pannon Filharmonikusok Bogányi Tibor vezényletével és Várdai István gordonkaművész szólójátékával pénteken a Müpában.

A Pannon Filharmonikusok Müpában futó koncertsorozatának utolsó előtti állomásán a közönség olyan műveket hallgathat meg, amelyek mindegyikéből árad a zeneszerzők alkotói energiája. Az esten Edward Elgar Győzelmi induló a Caractacus című kantátából, William Walton Gordonkaverseny és Rimszkij-Korszakov Seherezade című alkotása hangzik el - közölték a szervezők az MTI-vel.

A hangversenyen Várdai István egy 1673-as Stradivari-csellón játszik, amelyet korábban Jacqueline du Pré és Lynn Harrell szólaltatott meg. A világon mindössze 65 Stradivari-cselló van, így valóban különleges élményt nyújt látni és hallani a hangszert, amelyen a művész William Walton Magyarországon ritkán hallható Gordonkaversenyét szólaltatja meg a pénteki esten.

A Pannon Filharmonikusoknak az E.ON támogatásával megvalósuló, az energiaáramlást középpontba állító évadának koncertjein a Müpa közönsége olyan kivételes művészeket hallhat és láthat a színpadon, akik képesek bánni a zene energiájával.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ