Ingyenes hangversenyt adnak a Nemzeti Filharmonikusok a Bach Mindenkinek Fesztiválon
Dátum: 2018. március 23., péntek, 9:34

Ingyenes hangversenyt ad vasárnap a Svábhegyi Református Templomban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Bach Mindenkinek Fesztivál programjaihoz csatlakozva.

A koncerten Johann Sebastian Bach d-moll partitája, részletek A fúga művészetéből, valamint a h-moll szvit hangzik el. Közreműködik Papp Dániel és Miczki Rita (hegedű), Balogh Enikő (brácsa), Deák György (cselló), Sztankov Iván (nagybőgő), valamint Duleba Lívia (fuvola) - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.

A Bach Mindenkinek programsorozatot negyedik alkalommal, fesztiválként másodszor rendezik meg, idén március 21. és 25. között országszerte. A szervezők mintegy 100 helyszínen, több mint 300 koncerttel és kiegészítő programmal várják a közönséget.

A kezdeményezés New Yorkból indult el 2010 ben, Magyarország 2015-ben csatlakozott az eseménysorozathoz. Először csak 5 helyszínen voltak hallhatók Bach muzsikái, majd egyre több művész, zeneoktatási intézmény és zenekar csatlakozott a programokhoz. Tavaly a rendezvény fesztivállá nőtte ki magát. A cél, hogy a Bach Mindenkinek Fesztiválon a forgalmasabb köztereket, aluljárókat, bevásárlóközpontokat és egyéb helyszíneket Bach zenéje töltse meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ