Kezdődik a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál
Dátum: 2018. április 5., csütörtök, 10:30

Budapesti koncertekkel április 9-én, hétfőn kezdődik a 19. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál egyhetes programja - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az ország legrégebbi és egyben az egyik legjelentősebb gitárfesztiváljának fellépői az idei évben a Tisza-parti város mellett Budapesten és Szabadkán is koncerteznek.

A fesztiválon lesz interaktív gitároktatás amatőröknek, akik elismert zenészektől tanulhatnak, izgalmas, nyilvános versenyek és mesterkurzusok. A rendezvény kapcsolatépítési lehetőség is kíváncsi szakembereknek, zenészeknek, menedzsereknek és a zenei újságíróknak.

A közönség bárokban, kulturális intézményekben, templomokban vagy az élő internetes közvetítésnek köszönhetően otthonról hallgathatja a hangszer virtuózait. A budapesti program április 9-én kezdődik az Olasz Intézet koncerttermében, majd másnap a Tóth Aladár Zeneiskolában folytatódik, végül pedig a Francia Intézetben zárul.

Szabadkán április 12-től három estén magyar, bolgár, ukrán, francia és olasz művészek koncerteznek.

A fesztivál szegedi részén április 11-től délelőttönként és délutánonként mesterkurzusokat és workshopokat szerveznek a klasszikus gitár kiváló művészeivel és fiatal sztárjaival. Délutánonként a klasszikus gitár fiatal sztárjai koncerteznek, esténként befutott külföldi és magyar művészek lépnek föl, a programokat pedig könnyűzenei koncertek zárják a város szórakozóhelyein.

A fesztivál gálaestjét április 15-én tartják az IH Rendezvényközpontban, ahol a Grammy-díjas William Kanengiser lesz a sztárvendég.

A szegedi rendezvény az idei évtől részese a EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative-nek, mely az első európai klasszikus gitárfesztiváli együttműködés, többéves projekt 14 fesztivál részvételével Európa több mint egy tucat országából.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„A legnagyobb dolog a világon: fiatalon meghalni, de lehetőleg minél később."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ