Örökzöldekkel ünneplik a nemzetközi dzsessznapot Nagykanizsán
Dátum: 2018. április 20., péntek, 9:57

Ingyenes koncerttel és örömzenével ünneplik Nagykanizsán április 30-án a nemzetközi dzsessznapot, amelyről ötödik alkalommal emlékeznek meg a dél-zalai városban.

Halász Gyula, a dzsessznap főszervezőjeként pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a világon csaknem kétszáz országban emlékeznek meg az UNESCO és a Thelonious Monk Intézet által támogatott programokat. Nagykanizsa évtizedeken át ismert volt nevezetes dzsesszéletéről, de az is különlegessé tette, hogy évente két fesztiválon is megmutatkozhattak a műfaj legjobbjai.

Az idei évben a Nagykanizsához közeli Cserfői-hegyen nyaranként rendezett Jazzland fesztivál szerepel a középpontban a Honvéd Kaszinóban április 30-án tartandó rendezvényen. A Jazzland 1996 óta szerepel a hazai zenei palettán és nemcsak nyári fesztiváljairól, dzsesszklubjáról, hanem a tehetséggondozó tevékenységéről is ismertté vált. A hazai dzsesszélet élvonala mellett fellépett itt Randy Brecker, Don Byron, Billy Hart, Kirk Lightsey vagy Rhoda Scott. A dzsesszzenei inkubátorként is működő hely olyan kezdő és haladó fiatalokat indított el a zenei pályán, mint Kém Sándor (bőgő), Gayer Mátyás (zongora), Farkas Norbert (bőgő) és Simon Balázs (szaxofon).

Tiborcz Iván zongorista és szaxofonos, a Jazzland megálmodója a Jazzland Quartettel lép fel a nagykanizsai programon Simon Balázs (szaxofon), Orbán György (nagybőgő) és Kőfalvi Csaba (dob) közreműködésével. A program dzsessz örökzöldekre épül és a mainstream muzsika kedvelőinek kínál élvezetes kikapcsolódást, főként Gershwin melódiáira építve.

Hozzátette, hogy a programot egy flashmobbal indítják a szervezők, ezt követi a koncert, amelyen több ajándékot is kisorsolnak a nézők között. Ilyen lesz például Gayer Mátyás nemrég megjelent első CD-je, a Never Ending Story.

Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója arról beszélt, hogy másodszor adnak helyet a dzsesszvilágnapi koncertnek, amely a múlt évben is teltházat vonzott. A program - ahogy azt a világnap kezdeményezői is "elvárják" - Nagykanizsán is ingyenes.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Bármennyi jót mondanak is rólunk, ezzel semmi újat nem adnak a tudtunkra."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ