Alekszej Vologyin ad zongoraestet a Zeneakadémián
Dátum: 2018. április 23., hétfő, 9:48

Schumann, Chopin és Liszt művei szólalnak meg Alekszej Vologyin zongoraestjén április 25-én a budapesti Zeneakadémián

Alekszej Vologyin műsora az Ajánlás címet viseli, mivel a választott zongoradarabok mindegyike egy másik nagy művésznek szóló dedikálással jelent meg: Schumann Chopinnek, Chopin és Liszt pedig Schumannak ajánlotta a koncerten hallható zeneművét - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten Schumann-Liszt Widmung, Schumann Kreisleriana, Chopin F-dúr ballada című műve és Liszt h-moll szonátája szólal meg az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Alekszej Vologyin repertoárján Bachtól Gershwinig szinte minden jelentős zeneszerző műve megtalálható. A zürichi Anda Géza Nemzetközi Zongoraverseny győzteseként indult a világhírnév felé 2003-ban, azóta a legrangosabb koncerttermekben koncertezik. A művész visszatérő fellépő az amszterdami Concertgebouw-ban, a zürichi Tonhalléban, a londoni Wigmore Hall-ban, a New York-i Lincoln Centerben, a párizsi Salle Pleyelben, a barcelonai Palau de la Musicában, a bécsi Konzerthaus-ban, a milánói Scalában és Budapesten. Számos alkalommal vállal közös fellépést olyan világhírű zenekarokkal, mint a New York-i Filharmonikusok, a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Japán Filharmonikusok és az Orosz Állami Zenekar.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ