Május elsején kezdődik a Beethoven Budán Fesztivál
Dátum: 2018. április 30., hétfő, 9:14

Május elsején kezdődik a Beethoven Budán Fesztivál, amelyen a számos koncert mellett a zeneszerző életét bemutató filmek is várják az érdeklődőket - mondta el Nagy Gábor Tamás, Budapest I. kerületének polgármestere az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Ezen a fesztiválon Beethoven művei mellett a közönség a zeneszerző életét is megismerheti - tette hozzá.

Elmondta: ezzel a rendezvénysorozattal nemcsak a zeneszerző budai koncertjére emlékeznek, hanem felhívják a figyelmet a napjainkban is "élő és lüktető" Beethoven-hagyatékra.

A zeneszerző egyes művei teljesen új hangszerelésben csendülnek fel a fesztiválon, az Oláh Kálmán Trió, a Jazzical Trio és a Sárik Péter Trió előadásában, akiket szimfonikus zenekarok fognak kísérni - fűzte hozzá.

A Beethoven Budán Fesztivál tíz koncerttel és házimuzsikálással várja a közönséget május 1. és 7. között. A hangversenyeknek idén a Budavári Önkormányzat Városháza, a Zenetudományi Intézet, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a MOM Kulturális Központ ad otthont.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ