Radics Gigi szerzeménye lett Budapest dala
Dátum: 2018. április 30., hétfő, 9:21

Radics Gigi Budapest Szerelem című szerzeményét választották Budapest dalának, a közönségdíjat pedig Benji Bárhol járok című száma kapta - közölték a szervezők a Thália Színházban rendezett gálakoncert napján, pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a Fővárosi Önkormányzat által Budapest Dal 2018 néven meghirdetett pályázatára összesen 116-an neveztek, az előzsűri közülük hatot választott ki, tíz előadót pedig a szervezők kértek fel a részvételre.

A felkérést a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly fogadta el, az előzsűri döntése alapján Benji, a Maverix feat. Veréb Tomi, a Nági & Ya Ou, a ShowCrew, Pajor Tamás és az Amen, valamint Tóth Péter került a döntőbe.

Az előadók a Thália Színházban péntek este mutatták be dalaikat a közönség előtt. A győztesek egy-egy millió forintot nyertek, az abszolút nyertes pedig egy éven át viselheti a Budapest Dal címet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Nem vagyok elég fiatal ahhoz, hogy mindent tudjak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ