Népdaléneklési versenyt rendeznek magyar gyerekeknek Svájcban
Dátum: 2018. április 30., hétfő, 9:25

Május 5-én rendezik meg az első svájci magyar népdaléneklési versenyt Bernben, amelynek célja az országban élő magyar családok, közösségek összefogása, és a hagyományok ápolása - közölték a szervezők az MTI-vel.

A "Mulassunk hát!" elnevezésű versenyre Svájcban élő 4 és 16 év közötti gyerekek jelentkezhettek, akik egyéniben vagy maximum ötfős csoportokban, 3 percben adhatják elő népdalcsokrukat.

A megmérettetés minden résztvevője emléklapot kap, az eseményen lesz közös daltanulás, táncház és kézműves foglalkozás is. A zsűritagok közül Magyarországról érkezik Bernbe Benedek Krisztina népdalénekes, néptáncpedagógus, a népművészet ifjú mestere.

Az eseménnyel hagyományt szeretnének teremteni a szervezők: a Dalölelő, a Berni Magyar Iskola és Óvoda, az Icinke-picinke Táncház és a Figurás Néptáncegyüttes. A népdaléneklési versenyre a legtöbb versenyzőt delegáló iskola, óvoda, vagy civil egyesület egy vándorserleget kap jutalmul.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Aki meg akarja ismerni a népek lelkületét, tanulmányozza a kölcsönkönyvtárakat."
Hauff
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ