Eurovíziós Dalfesztivál - Az AWS készen áll a csütörtöki megmérettetésre
Dátum: 2018. május 11., péntek, 11:43

Készen áll az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő AWS zenekar a csütörtöki, továbbjutás esetén pedig a szombati megmérettetésre - mondta el a szerdai lisszaboni próba után az MTI-nek Siklósi Örs, az együttes énekese.

Mint mondta, az első alkalmakkor még bőven volt bennük "vizsgadrukk", de ez mostanra teljesen elmúlt. "Elmondhatom a többiek nevében is, hogy mindannyian otthonosan érezzük magunkat ezen az óriási színpadon" - fogalmazott Siklósi Örs.

A modern metált játszó AWS a csütörtöki második elődöntőben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen, amelynek elődöntőit és a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna Televízió. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben többek között a többi versenyzőt is bemutatják majd.

Az utazó stábot elkísérte Tér Sebestyén vlogger, aki megnyerte A Dal 2018 lisszaboni videobloggere pályázatot és aki a kulisszák mögül is tudósít. A videókat A Dal Facebook-oldalán és az adal.hu honlapon találhatják meg az érdeklődök.

Az AWS a Viszlát nyár című számmal február végén megnyerte A Dal 2018 című dalválasztó versenyt, ezáltal a zenekar képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az AWS tinikből alakult Budakeszin 2006-ban és már három stúdióalbumot (Fata Morgana - 2011, Égésföld - 2014, Kint a vízből - 2016) jelentetett meg. A csapatban jelenleg is játszik négy alapító tag (Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, valamint Veress Áron dobos), hozzájuk csatlakozott 2017 elején Schiszler Soma basszusgitáros.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ