Eurovíziós Dalfesztivál - Siklósi Örs: elégedettek vagyunk a döntőbe jutással
Dátum: 2018. május 13., vasárnap, 14:09

Elégedett a döntőbe jutással az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő AWS együttes, amelynek énekese, Siklósi Örs pénteken az MTI-nek kiemelte: bebizonyították, hogy a metál műfaja ebben a közegben is tud működni.

"Nagyon megtisztelő és óriási érzés, hogy más országokból sokan szavaztak ránk" - tette hozzá.

A modern metált játszó zenekar csütörtökön este a második elődöntőből jutott be a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztivál szombati fináléjába Viszlát nyár című számával.

Az énekes kitért arra, hogy bár a Viszlát nyár című dal nagyon személyes, a szeretteink elvesztéséről szóló szövegét magyarul adják elő, de a tévénézők és a helyi közönség is tudhatja, miről szól, hiszen készítettek egy angol nyelvű verziót, hogy a dal mondanivalója mindenki számára érthető legyen.

Az AWS csütörtök éjjel, az elődöntő után értesült arról, hogy az együttest meghívták az augusztusi németországi Wacken Open Airre, a világ egyik legnagyobb metálzenei fesztiváljára. Az idei fellépők között lesz mások mellett a Sepultura, Doro, a Dokken, a Danzig, a Judas Priest, a Nightwish, a Running Wild, a Clawfinger, a Dimmu Borgir és a Helmet.

"A Wacken előzőleg azzal keresett meg minket, hogy csináljunk nekik egy videót, amelyben arra buzdítjuk a rockereket és a metálosokat, hogy szavazzanak ránk az Eurovíziós Dalfesztiválon. Aztán csütörtök este kiderült, hogy ennél többről van szó: meghívtak minket a Wackenre. Ez csodálatos, olyan, mintha az Iron Maiden előzenekarnak hívta volna az AWS-t" - fogalmazott a frontember.

A Dal 2018 győzteseként a lisszaboni indulást elnyert AWS-ben Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, Schiszler Soma basszusgitáros és Veress Áron dobos szerepel, őket Schwartz Dávid vokalista egészíti ki a versenyen. Az AWS sorozatban nyolcadszor juttatta Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe.

Az AWS huszonegyedikként lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében. Siklósi Örs szerint talán szerencsés a 26-os finálé vége felé következni, mert a szavazásra kevésbé felejtik el a nézők a produkciójukat.

A Duna Televízió szombaton 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről, de már előtte, 20 óra 30 perckor elkezdődik a Hangolódjunk az Eurovízióra! című műsor, amely élőben jelentkezik az A38 hajóról.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ