Fiatal virtuózok és határon túli fellépők a Református Zenei Fesztiválon
Dátum: 2018. május 17., csütörtök, 15:30

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten, a rendezvényen fiatal virtuózok és határon túli művészek is fellépnek - közölte a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Böszörményi Gergely elmondta, a május 25. és 27. között a fesztiválon fellép mások mellett Michael Harris orgonaművész, a Sebő Együttes, Vedres Csaba, Kiss Zoltán és Kiss Benedek, valamint a Központi Református Kórus, Kárpátaljáról a BorzsaVári népi zenekar, Délvidékről pedig az Ethnokor. A Ráday utcában zsoltáros fáklyás menet vonul majd, ezután késő esti zenés áhítat várja a résztvevőket - tette hozzá.

Idén először minden esemény előtt elhangzik majd egy bibliai ige, ez azt jelenti, hogy legalább hatvanszor lesz jelen az evangélium - fogalmazott.

Az elmúlt öt évben az ötszáz tagú fesztiválkórus a Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekelt, idén a múzeum felújítása miatt ez a koncert elmarad, helyette az Ádám Jenő Zeneiskolában tartanak közönségtalálkozót - tudatta Böszörményi Gergely.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ