Fiatal virtuózok és határon túli fellépők a Református Zenei Fesztiválon
Dátum: 2018. május 17., csütörtök, 15:30

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten, a rendezvényen fiatal virtuózok és határon túli művészek is fellépnek - közölte a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Böszörményi Gergely elmondta, a május 25. és 27. között a fesztiválon fellép mások mellett Michael Harris orgonaművész, a Sebő Együttes, Vedres Csaba, Kiss Zoltán és Kiss Benedek, valamint a Központi Református Kórus, Kárpátaljáról a BorzsaVári népi zenekar, Délvidékről pedig az Ethnokor. A Ráday utcában zsoltáros fáklyás menet vonul majd, ezután késő esti zenés áhítat várja a résztvevőket - tette hozzá.

Idén először minden esemény előtt elhangzik majd egy bibliai ige, ez azt jelenti, hogy legalább hatvanszor lesz jelen az evangélium - fogalmazott.

Az elmúlt öt évben az ötszáz tagú fesztiválkórus a Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekelt, idén a múzeum felújítása miatt ez a koncert elmarad, helyette az Ádám Jenő Zeneiskolában tartanak közönségtalálkozót - tudatta Böszörményi Gergely.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Az ember élete nem az, ami megtörtént vele, hanem az, amire emlékszik, és ahogyan visszaemlékszik rá."
Gabriel Garcia Marquez
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ