BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Fiatal virtuózok és határon túli fellépők a Református Zenei Fesztiválon
Dátum: 2018. május 17., csütörtök, 15:30

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten, a rendezvényen fiatal virtuózok és határon túli művészek is fellépnek - közölte a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Böszörményi Gergely elmondta, a május 25. és 27. között a fesztiválon fellép mások mellett Michael Harris orgonaművész, a Sebő Együttes, Vedres Csaba, Kiss Zoltán és Kiss Benedek, valamint a Központi Református Kórus, Kárpátaljáról a BorzsaVári népi zenekar, Délvidékről pedig az Ethnokor. A Ráday utcában zsoltáros fáklyás menet vonul majd, ezután késő esti zenés áhítat várja a résztvevőket - tette hozzá.

Idén először minden esemény előtt elhangzik majd egy bibliai ige, ez azt jelenti, hogy legalább hatvanszor lesz jelen az evangélium - fogalmazott.

Az elmúlt öt évben az ötszáz tagú fesztiválkórus a Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekelt, idén a múzeum felújítása miatt ez a koncert elmarad, helyette az Ádám Jenő Zeneiskolában tartanak közönségtalálkozót - tudatta Böszörményi Gergely.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Többnyire rettenetesen unatkozunk azok társaságában, akiket untatunk."
Francois De La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ