Virtuózok - Ma a Kicsik korcsoportjának elődöntőjét láthatják a nézők
Dátum: 2018. május 18., péntek, 10:09

A Virtuózok 4. évadában ma a Kicsik korcsoportjának elődöntőjét láthatják a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójának nézői a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán.

A ma 19 óra 30 perckor kezdődő műsorban kilenc tehetség: Szabó Vencel (trombita), Kováts-Szőcs Benedek (zongora), Gertler Teo (hegedű), Abouzahra Mariam (hegedű) Balázs-Piri Soma (zongora), Zétényi Áron (gitár), Szilassi Bálint (zongora), Vanyó Karsa (trombita) és Szalovszky Viktória (furulya) adja elő produkcióját a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében. A fennállásának 55. évfordulóját idén ünneplő együttest Kovács László Liszt-díjas karmester vezényli.

Az elődöntőből hárman jutnak a döntőbe. A versenyzők a műsor meglepetés-vendégével egy különleges produkciót is előadnak.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A nézők a műsor után szavazhatnak a kilenc versenyző közül kedvencükre a MédiaKlikk Plusz applikáción keresztül kedd éjfélig.

Az adás után, 21 óra 20 perctől az M5 kulturális csatornán a Virtuózok személyesen című műsorban a továbbjutott versenyzőkkel és felkészítő tanáraikkal készített beszélgetések lesznek láthatóak, melynek műsorvezetője Béli Ádám. Szombaton 9 óra 30 perctől a Bartók Rádióban lesz hallható a Continuo - Kísérjük a Virtuózokat! című utánkövető műsor, Bolla Milán műsorvezetésével.

A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ