Két lemezt jelentettek meg Benjamin Schmiddel a Pannon Filharmonikusok
Dátum: 2018. június 4., hétfő, 18:21

Két lemezt jelentetett meg a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) rezidens szólistájuk, Benjamin Schmid osztrák hegedűművész közreműködésével - közölte az együttes az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy az egyik felvétel még 2016 telén készült, és az osztrák Gramola kiadó gondozásában jelent meg. Azon Bartók Béla első és második hegedűversenye hallható. "Nem egy újabb Bartók-felvétellel akartunk előállni, hanem a Bartók-felvétellel" - idézte az összegzés az osztrák művészt.

A Csajkovszkij hegedűversenyét és Dvořák f-moll románcát tartalmazó másik - a német Oehms Classics által kiadott - hanganyagról szólva kiemelték, hogy a felvételt a hónap lemezének is megválasztotta a kiadó.

Mint hozzátették, a német kiadó a 2017 őszén rögzített felvétel megjelentetésével ünnepli a világhírű osztrák szólista ötvenedik születésnapját.

Mindkét, májusban megjelent lemezen Bogányi Tibor rezidens karmester dirigálta a pécsi együttest. A közlemény szerint Benjamin Schmid a karmesterről úgy nyilatkozott: "arrafelé tereli a zenét, ahol lennie kell, nem tökéletességet akar a tökéletesség kedvéért, hanem tökéletességet a zene kedvéért".

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Ha már Ádám evett a tudás fájáról, evett volna eleget."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ