Június végén rendezik a 39. Kaláka Fesztivált Egerben
Dátum: 2018. június 11., hétfő, 16:43

Részben új helyszíneken, ám a megszokott összművészeti programokkal és a folkzenei műfaj legnépszerűbb hazai képviselőinek koncertjeivel, kiállításokkal és családi programokkal várják idén is a látogatókat június 28. és július 1. között Egerben, a 39. Kaláka Fesztiválon.

A szervezők tájékoztatása szerint az egri vár rekonstrukciós munkáinak előkészületei miatt az eseménynek ezúttal Eger történelmi belvárosa ad majd otthont, ahol a Kaláka együttes mellett fellép többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, a Besh o droM, a Budapest Klezmer Band, a Sebő együttes, a Cimbaliband, a Kerekes Band, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Montanaro-duó, valamint Szirtes Edina Mókus és kvintettje.

A megnyitó június 29-én lesz az Eszterházy téren, míg a fesztivál hagyományos nyitóelőadását, a Verskoncertet - melynek műsorán Rátóti Zoltán és a Kaláka együttes Kortársak című Szabó Lőrinc-estje szerepel - idén Egerszalókon, a barlanglakások mellett kialakított színpadon tartják egy nappal korábban: június 28-án este.

Ugyancsak a fesztivál felvezetőjeként nyílik Dsida Jenő költő életét és munkásságát bemutató kiállítás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban június 29-én délelőtt.

Az esti koncerteket péntektől vasárnapig két színpadon, felváltva rendezik az Eszterházy téren és a Líceum díszudvarán 17 és 23 óra között.

A fesztivál hétvégéjén napközben ugyancsak az Eszterházy téren családi programok, többek között báb- és gyerekszínházi előadások, táncprodukciók, kézműves vásár, mesterségbemutatók és foglalkoztatók várják az érdeklődőket.

A rendezvény kiemelkedő mozzanatának ígérkezik június 30-án, szombaton délelőtt a Templom Galériában Nagy Niké Franciaországban élő festőművész tárlatának megnyitója. Ugyanezen a napon délután a Ciszterci templomban Dalok Pál levei szerint címmel Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán dalciklusát hallgathatják meg az érdeklődők Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, valamint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák előadásában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ