Dés László: hamarosan új lemez, Aréna-koncert decemberben
Dátum: 2018. július 5., csütörtök, 8:56

Mi vagyunk a Grund! címmel hamarosan megjelenő új lemeze dalait, valamint filmzenéi és musicaljei, dzsesszlemezei darabjait játssza el Dés László december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A korábban elsősorban a háttérben tevékenykedő Kossuth- és Liszt-díjas zeneszerző, szaxofonos az utóbbi években kilépett a nyilvánosság elé saját magának írt dalaival, leült a zongorához, és énekelni kezdte a számokat. Koncertturnéjával sikerrel járta körbe az országot - idézik fel a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A decemberi nagykoncerten új lemeze dalai mellett felcsendülnek Dés László filmzenéi és musicaljei, A dzsungel könyve, a Sose halunk meg, a Valahol Európában és A Pál utcai fiúk népszerű számai. Utóbbi emblematikus dala a Mi vagyunk a Grund!.

Az estre vendégeket is hív a zenész, nem maradnak el a nagy Dés-slágerek sem, köztük a Vigyázz rám, az Olyan szépek voltunk, a Nagy utazás vagy a Legyen úgy, és a közönség hallhatja a művész virtuóz és lírai szaxofonjátékát is. A december 29-i Aréna-koncerten a színpadon több kiváló zenész mellett a Budafoki Dohnányi Zenekar vonósegyüttese is kiegészíti a főszereplő játékát.

A most 64 éves Dés László 1974-ben kezdett dzsesszzenészként dolgozni az Interbrass együttesben, 1978-tól 1987-ig a Dimenzió együttes következett, majd 1987 és 1993 között a Trio Stendhal, amelyben Snétberger Ferenc gitározott, Horváth Kornél pedig ütőhangszereken játszott. Ez a formáció négy lemezt készített.

Az országos ismertséget filmzenéi (Szerelem első vérig, Sose halunk meg), valamint musicalek számára írt kompozíció hozták meg. Utóbbiak közül kiemelkedik A dzsungel könyve, amely 1996-os bemutatója óta több mint ezer előadást ért meg a Pesti Színházban. Több mint negyven szerzői lemez fűződik a nevéhez, albumot írt mások mellett Udvaros Dorottyának (Átutazó - 1983), Básti Julinak és Cserhalmi Györgynek (Hallgass kicsit! - 1985). Zenét írt A vágy villamosa című baletthez, amelyet tavaly mutattak be az Erkel Színházban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ