Szaxofonos tehetség képviseli az országot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén
Dátum: 2018. agusztus 3., péntek, 11:24

Bencze Máté bemutatkozott a nemzetközi közönségnek is, bár egyelőre csak virtuálisan: a Fiatal Zenészek Eurovíziós versenyének honlapján megjelent cikkből kiderül, hogy a 18 éves debreceni születésű fiatalember a zene mellett extrémsport rajongó és tehetséges BMX-es.

Hangszeres tudása mellett termete is figyelemre méltó: 203 centiméterével nem tud könnyen eltűnni a tömegben. Magasságánál csak tehetsége nő gyorsabban: az elmúlt években számos versenyen végzett kiemelkedő helyen, és a Duna Televízió Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsorának 2017-es és 2018-as évadába is bekerült. Az edinburgh-i versenyen való indulás jogát is itt nyerte el, az MTVA különdíjaként. Máté augusztus közepén utazik a helyszínre, ahol próbák várják majd, és ahol megismeri a többi ország indulóit. A Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyének augusztus 18-i és 19-i elődöntőit a mediaklikk.hu oldal élőben közvetíti, magyar idő szerint 19 órától. Bencze Máté augusztus 18-án áll színpadra.

A Bencze Mátét bemutató angol nyelvű cikk az alábbi linken érhető el:

https://youngmusicians.tv/story/destination-edinburgh-meet-mate-bencze-from-hungary

MTVA Sajtóosztály


(OTS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Ami a világon talán a legtöbb ostobaságot hallja: egy festmény a múzeumban. "
Goncourt fivérek
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ