Ismét bemutatkoznak az Operalia díjazott énekesei Győrött
Dátum: 2018. agusztus 17., péntek, 11:02

Szombaton ismét bemutatkoznak a Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester által alapított Operalia verseny díjazott énekesei Győrben, a Széchenyi téren a Voices of 2018 nevű rendezvényen - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A szabadtéri koncert este fél kilenckor kezdődik, amelynek magyar vendége ezúttal Polyák Lilla énekes és színésznő lesz.

A koncerten fellép Adela Zaharia, az Operalia 2017 első díjasa, a Frankfurti Opera, a Bajor Állami Operaház, a spanyolországi Liceo és a Los Angeles Opera szoprán dívája. Olaszországból érkezik az Operalia Zarzuela-díjasa, Marco Ciaponi, aki többek között Giuseppe Puccini Bohéméletéből Rodolphe, és Giuseppe Verdi Traviatajából Alfréd szerepeiben aratott sikereket Róma, Milánó és Berlin dalszínházainak színpadán. A népszerű Verdi- és Puccini-áriákat pedig ezúttal a dél-koreai születésű Leon Kim, a Firenzei Operaház tagjának előadásában hallhatja a közönség.

A zenei eseményen a Győri Filharmonikus Zenekart Manuel López-Gómez venezuelai származású karmester dirigálja, aki tavaly a párizsi Nemzeti Operában bemutatott Bohéméletet Gustavo Dudamellel felváltva vezényelte.

A győri koncertet, amely hagyományosan a Voices-turné első állomása, ingyenesen lehet megtekinteni. Az eseménynek ezúttal is Borkai Zsolt polgármester lesz a házigazdája, moderátora pedig Agócs Judit színésznő.

Plácido Domingo 1993-ban alapította a Plácido Domingo s Operalia tehetségkutatót, amelyet évente más-más országban rendeznek meg. Célja, hogy új tehetségeket fedezzenek fel az operaéneklés számára. A megméretés olyan, ma már világsztár énekesek nemzetközi pályáját indította el, mint Rolando Villázón, Elizabeth Futral, Joseph Calleja vagy Erwin Schrott.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ A boldogság titka a jó emésztés és a rossz memória."
Ingrid Bergman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ