Ötvenmillió forintos előzenekari pályázat
Dátum: 2018. szeptember 11., kedd, 10:47

Ötvenmillió forintos keretösszeggel hirdeti meg az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program az előzenekarok felléptetését célzó pályázatát az Előzenekari Alprogram keretében.

Az induló előadók és a klubok számára kiírt pályázatok után újabb forrás vált elérhetővé az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program ötödik évadában: az Előzenekari Alprogram keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei műfajú, élőben megszólaló előzenekarokat léptetnek fel. Az NKA honlapján keresztül október 24-ig várják a pályázatokat - olvasható a Hangfoglaló Program MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, már a Hangfoglaló Program első évében egyértelmű volt, hogy a könnyűzenei támogatási rendszerben szükség van olyan forrás elkülönítésére, amelyből a már befutott magyar zenekarok kezdő formációkat vihetnek magukkal a turnéikra. A program ezzel szerette volna a "nagyzenekarokat" egyfajta edukációs és mentori tevékenységre ösztönözni, miközben a még tapasztalatlanabb előadóknak lehetősége nyílik tanulni és az ismertségüket növelni.

Az eddigi négy év során 250 millió forintot meghaladó összegű előzenekari pályázatokból több mint 1500 koncert valósulhatott meg. A begyűjtött tapasztalatok és pozitív visszajelzések alapján az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma az ötödik évadra is meghirdette az előzenekari pályázatot. Az ebben az évadban rendelkezésre álló 50 millió forintból egy pályázó maximum kétmillió forintot igényelhet 2019-ben megvalósuló turnékra.

A pályázati kiírásra olyan könnyűzenei műfajba sorolható, élőzenét játszó előadók jelentkezhetnek, akik főzenekarként megvalósított koncertjeiken vagy turnéikon szintén könnyűzenei műfajba sorolható, élőzenét játszó előzenekarokat léptetnek fel. Fontos emellett, hogy a pályázók igazolhatóan képesek legyenek koncerttermek megtöltésére, és a pályázat keretében legalább hatállomásos turnét szervezzenek, amelyeknek minimum a fele csak belépőjeggyel látogatható.

Az elnyert támogatás minimum felét ezúttal is közvetlenül az előzenekar költségeire kell fordítani, míg a fennmaradó részt a turné promóciójára költhetik a zenekarok.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Némelyeknek az a dicsőségük, vagy érdemük, hogy jól írnak, másoké pedig az, hogy nem írnak"
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ