Kínai turnéra indul a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara
Dátum: 2018. szeptember 14., péntek, 19:41

Kodály, Liszt és Beethoven műveit szólaltatja meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szombaton és vasárnap a kínai Wuhanban Hamar Zsolt vezényletével.

A zenekar előadásában szombaton Kodály Galántai táncok, Liszt Esz-dúr zongoraverseny és Beethoven IV. szimfónia, vasárnap Kodály Marosszéki táncok, Liszt A-dúr zongoraverseny és Beethoven VII. szimfónia című műve hangzik el a mintegy másfél ezer férőhelyes hangversenyteremben. Az együttes vendégszólistája a 23 éves Ránki Fülöp zongoraművész - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.

A hangversenyek helyszíne a Wuhan Qintai Concert Hall, amely a legnagyobb és legkorszerűbb kulturális helyszínek egyike, szórakoztató parkja több mint 50 millió négyzetméternyi területet foglal magában.

A hazai közönség a Nemzeti Filharmonikusokkal szeptember 25-én a Müpában találkozhat évadnyitó koncertjükön, amelyen 20. századi magyar zeneszerzők egy-egy műve csendül fel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ