Rendhagyó hangversennyel kezdődik a Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai koncertsorozata
Dátum: 2018. szeptember 23., vasárnap, 8:32

Rendhagyó hangversennyel, a szólista Baráti Kristóf hegedűművész vezényletével kezdődik a Liszt Ferenc Kamarazenekar 2018/2019-es zeneakadémiai koncertsorozata szeptember 30-án.

Az együttes egyik fő sajátossága, hogy karmester nélkül, kizárólag koncertmester irányításával lép fel, de Baráti Kristóf hegedűművész kedvéért most kivételt tesznek. A szólista szabad kezet kapott a szeptember 30-i hangverseny darabjainak kiválasztásában. A zeneirodalom viszonylag kevés, kifejezetten kamarazenekari kíséretre komponált hegedűversenye között azokat kereste, amiket még nem játszott az együttessel - közölte a zenekar az MTI-vel.

A koncerten Bach A-moll és E-dúr hegedűversenye mellett Schubert A-dúr rondó című műve, valamint Mendelssohn h-moll vonósszimfóniája és az A-dúr "Olasz" szimfónia hangzik el, utóbbi Baráti Kristóf dirigálásával.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar hegedűművészeket felvonultató zeneakadémiai sorozata jövőre folytatódik: 2019. január 24-én az I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztese, a francia-holland Cosima Soulez-Lariviére, március 9-én az idei BBC Promson nagy sikert arató Lendvay József és május 25-én a lengyel Agata Szcymczewska koncertezik az együttessel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ