Schönberg, Mozart és Schubert műveit tűzi műsorra szombaton a Pannon Filharmonikusok zenekar
Dátum: 2018. szeptember 25., kedd, 13:01

Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) szombaton Pécsett, a Kodály Központban.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Pannonicum-sorozatának bérletnyitó hangversenyén szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész és Alexander Zemcov orosz brácsaművész működik közre az osztrák főváros egyik "legvarázslatosabb időszakát" felelevenítve.

A hangversenyt a zenekar legújabb programsoroztának első klubestje követi, "ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegékkel" várják a klubtagokat - tették hozzá.

A koncert előtt Kircsi László vezetésével Schönberg-beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a PFZ-vel közös, nemrég megjelent lemezeit. A felvételeken Bartók, Csajkovszkij és Dvorák művei hallhatók.

A hangverseny után kezdődik az első PannoniClub, amelynek témája mindig az adott esthez igazodik - ismertette a zenekar.

Az eseményen mások Benjamin Schmid, a Bécsben élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója osztja meg gondolatait a zene fővárosáról. Az est moderátora Méhes Károly lesz - részletezték.

A PFZ jelezte azt is, hogy a Pannonicum-klubtagoknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél "a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról". A résztvevőket egy szelet Sacher-tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ