Sebestyén Márta és Andrejszki Judit Erdélyben adott koncertet
Dátum: 2018. október 8., hétfő, 9:34

Magyarországnak fényességes világa című produkciójával lépett fel Sebestyén Márta népdalénekes és Andrejszki Judit csembalista a siteri Árpád-kori református templomban - hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában pénteken.

A régizenei dallamok és népdalok összefonódásából kialakult repertoár az Árpád-kori siteri református templomban szólalt meg, a mintegy tíz évvel ezelőtt született produkciót a két művész a külhoni magyarlakta falvak kis templomaiba is elviszi.

Különleges élmény elénekelni egy gregoriánt, a magyarság megmaradásáról szóló történetet, egy népdalt. Ez az a hit, a nyelv és az egymásba kapaszkodás, ami a megmaradásunknak a záloga, így bírtuk ki ezt az ezer évet. Egy ilyen különleges helyen még hangsúlyosabban érvényesülnek ezek a gondolatok és dallamok - mondta el a műsorban Sebestyén Márta.

Andrejszki Judit szerint az akkori dalok szövege ugyanúgy a szerelemről, az élet bajairól és örömeiről szól, mint napjainkban, hiszen ugyanazokat az érzelmeket éljük át mi, élték át akkor.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ