A KFT eddigi utolsó stúdiólemezét játssza újra a MOMKultban
Dátum: 2018. október 30., kedd, 7:42

Eddigi utolsó stúdióalbumát, a tíz évvel ezelőtt megjelent A Bábu visszavág című anyagát játssza el lemez(újra)bemutató sorozatában a KFT zenekar november 2-án pénteken a budai MOM Kulturális Központban (MOMKult).

A bábu visszavág az 1981-ben alakult és napjainkban is az eredeti felállásban (Bornai Tibor billentyű-ének, Laár András gitár-ének, II. Lengyelfi Miklós basszusgitár, Márton András dob) működő KFT 11. stúdióalbumaként jelent meg 2008 decemberében.

A lemez címe a KFT első sikerére, az 1981-es táncdalfesztiválon bemutatott Bábu vagy című dalra utal, a 27 évvel korábbi szám újragondolása, újrahangszerelése. Az album különlegesége volt, hogy a Pesti Est és az Est lapok ingyenes különszámaként jelent meg 30 ezer példányban, majd később bolti forgalmazásba is került egy bónuszdallal (Az ősemberek mi vagyunk) kiegészítve. Az album hangmérnöke, zenei producere Háry Péter volt, a Szerelem az űrhajó című dalban közreműködött ifj. Kurtág György kortárs zeneszerző.

A KFT 2012 decemberében kezdte múltidéző koncertsorozatát az A38-on, akkor első, 1981 tavaszi fellépésük műsorát vették újra elő. Ezt követte egy évvel később az Üzenet a liftből/A fodrász című lemez előadása a megjelenés 30. évfordulóján, majd 2014 áprilisában a széria harmadik estje, három évtizeddel a legsikeresebb KFT-album, a Bál az Operában után. Tavaly ősszel a Macska az úton című 1981-es lemez volt terítéken, majd idén márciusban az 1988-as Édes élet - mindkettő az A38-on.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ