Szerdán a Mátyás-templomban ad koncertet a Magyar Rádió Énekkara
Dátum: 2018. október 30., kedd, 18:07

A Mátyás templomban koncertezik a Magyar Rádió Énekkara október 31-én, a hangverseny érdekessége, hogy a kórust a párizsi Notre-Dame-székesegyház karnagya vezényli majd - mondta Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője az M1 aktuális csatornán kedden.

Elmondta: a Notre-Dame 25 évesen kinevezett karnagya, Henri Chalet vezényletével mutatják be a legendás katedrális utolsó évszázadának kompozícióit, felhasználva a templom különleges adottságát, a két orgonát, amely a Budavári Mátyás-templomban is rendelkezésre áll, Hock Bertalan, valamint Deák László fogja megszólaltatni.

A koncert első felében két kortárs mű hangzik el, Yves Castagnet Messe Salve Regina című darabját Jean-Charles Gandrille Magnificat-ja követi majd, amely nemrég egy németországi komolyzenei fesztiválon nyert közönségdíjat - fűzte hozzá.

A harmadik misének, Louis Vierne Messe solennelle című darabjának magyar vonatkozása is van, hiszen a szerző tanárának, Charles-Marie Widornak édesapja 1830-as évek elején vándorolt ki Magyarországról Párizsba - jegyezte meg Kovács Géza.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Senki sem azonos látszatainak összegével."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ