Koncerttel emlékeznek meg Cziffra Györgyről a születésnapján
Dátum: 2018. november 4., vasárnap, 9:16

Cziffra György zongoraművész születésnapján, november 5-én emlékkoncerttel kezdődik el a Cziffra Fesztivált megelőző programsorozat az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

A koncerten Liszt- és Puccini-dalok, Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rahmanyinov Vocalise című műve hangzik el Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész előadásában - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban november 24-én Kassai István, Balázs János és Balázs-Piri Soma közreműködésével ünnepel a kerület, ahol a mester családjával élt. A hangversenyen Liszt, Chopin, Rahmanyinov zongoradarabjai, valamint négykezes művek szólalnak meg.

Cziffra György számára kiemelten fontos volt a pályájuk elején tartó művészek támogatása. Alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos, ma már jól ismert művészt segített a pályára. A Balázs János zongoraművész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze. Nagy hangsúlyt kap tehát a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése, amelyhez a 13. kerületi és a 22. kerületi önkormányzat is csatlakozott és támogatást nyújt.

A Cziffra György Fesztivált 2019 februárjában negyedik alkalommal rendezik meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„A legnagyobb dolog a világon: fiatalon meghalni, de lehetőleg minél később."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ