Magyar Zene Háza - Koncert segíti a Jónak lenni jó! kezdeményezést
Dátum: 2018. november 21., szerda, 10:50

A közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsorához kapcsolódva száz cukorbeteg gyermeket hívnak meg december 16-án a Budapest Music Centerbe arra a koncertre, amelyen bemutatják a Magyar Zene Háza-projekt zajszimfóniáját - hangzott az el M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Mindenki talál a környezetében olyan tárgyakat, amelyekből zenére alkalmas hangokat lehet kicsiholni. Azokból a beküldött videókból, amelyek ezt mutatják be, Dés András ütőhangszeres dzsesszzenész összevág egy darabot, amelyre élőben fog rájátszani a BMC-koncerten. Ez lesz a zajszimfónia, emellett az eseményen a Virtuózokból ismert Boros Misi zongorázni is fog - mondta el Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője.

A zajszimfónia "darabjait" a szervezők a zajszimfonikusok@zenehaza.com e-mail címre várják vagy feltölthetők az Instagramra a következő hashtagekkel: #zajszimfonikusok, #zeneháza.

Emlékeztetett arra, hogy a közmédia Jónak lenni jó! egész napos adománygyűjtő műsorfolyamában december 16-án a cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjtenek, ehhez kapcsolódva hívtak meg a koncertre száz cukorbeteg gyereket.

Batta András ismertette a Magyar Zene Háza élményalapú zenei nevelést támogató tartalmi koncepcióját, amely a napokban készült el. Mint kiemelte, a világszerte egyedi elgondolású, 2020-ra megvalósuló Magyar Zene Háza a modern technika segítségével a mai kor nyelvén szólítja meg a fiatalokat.

"Két éve dolgozunk a tartalmi koncepción, amellyel azt az élményt akarjuk átadni a gyerekeknek, amellyel a közoktatás ének-zene óráin nem kapnak meg. A fiatalok a felkészülést követően a kiállításon végigjárnak egy tematikus utat, végül élőzenei élményben részesülnek" - fejtette ki Batta András.

A Magyar Zene Háza építési munkálatai a nyár végén kezdődtek Fudzsimoto Szu japán sztárépítész tervei alapján, és a ház különleges teteje - mint Batta András fogalmazott - a maga üvegszerűségével, áttetszőségével valósággal lebegni fog a Városliget felett. Az épület három szintből fog állni: egy pedagógiai részből az emeleten, lesz egy rész a föld alatt, ahol a kiállítások fognak helyet kapni, így egy interaktív állandó tárlat, zenetörténeti séta, a földszintre pedig két kis koncertterem kerül.

Mint elhangzott, a Magyar Zene Háza vasárnap délelőttönként az A38 hajóra is szervez programokat gyerekeknek és családoknak, ezeken meg lehet ismerni a különböző hangszereket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„A siker titka az őszinteség. Ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."
Murphy törvénye
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ