Megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze
Dátum: 2018. november 21., szerda, 12:14

Dalok a lelkednek - Life is a playground címmel megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze.

A chillout és ambient stílusban dolgozó fiatal zeneszerző lemezbemutató koncertjét az A38 hajón tartja szombaton - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Cséry Zoltán zongoraművész elmondta: a lemez egy év alatt született meg, olyan dallamok kaptak helyet rajta, amelyek a minimálzene műfajába tartoznak. "Zenei jóga, kevés, viszont befogadható" - mondta a művész, hozzátéve, hogy estére ajánlja a lemezt, amely a nap végén megnyugvást kínálhat. Mint mondta, a lemez címe - Life is a playground - az életünkben lévő "játszóterekre" utal és a dalok különböző kis jelenetek.

Mint elhangzott, a Life is a playground a Dalok a lelkednek elnevezésű zenei projekt első állomása. "Számomra ezek olyan filmzenék, amelyekhez még nem született film" - mondta a szerző, hozzáfűzve, hogy néha a cím van meg először, és ahhoz komponál, néha csak egy szó, vagy egy jelenet egy képzeletbeli filmből. A témák adottak, a felfűzés improvizatív, hagyja hogy a zenei ötletek vezéreljék.

Elmondta: a szombati lemezbemutató koncerten vendégként fellép Palásti Kovács Zoltán (Zoohacker) zeneszerző, billentyűs, producer, akinek az új lemezre készített remixét és a minimálzene műfajában született saját műveit is előadják az A38 hajón.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Az igazság létezik. Csak a hazugságot találják ki."
Braque
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ