A századforduló monarchiáját idézi meg a Pannon Filharmonikusok újévi koncertje
Dátum: 2018. november 24., szombat, 11:22

A századforduló monarchiáját idézi meg a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) január 2-án, a pécsi Kodály Központban tartandó újévi koncertjén - közölte az együttes az MTI-vel.

Az exkluzív díszhangversenyen emblematikus Strauss-keringőket és a Radeczky-indulót tűzik műsorra - írták kiemelve, hogy az est vendégművésze a Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás lesz, zenekart Bogányi Tibor vezető karmester vezényli.

Hozzátették: a díszhangverseny után egy zártkörű fogadáson ismertetik, hogy kit választott az együttes közönsége a legkedvesebb női és férfi muzsikusnak.

A szavazás - mint emlékeztettek - hagyományosan december 1-jén indul, a voksok személyesen a zenekar koncertjein, valamint az újévi díszhangverseny szünetében adhatóak le a jegypénztárnál kihelyezett szavazóládában, valamint január 2-ig az ertekesites@pfz.hu címre elektronikusan is elküldhetők.

A megválasztott muzsikusok értékes ajándékokat, a többi között ékszert és két éjszakára szóló, kétszemélyes hétvégét nyerhetnek.

Az újévi díszhangversenyre jegyek korlátozott számban még kaphatóak a Kodály Központ jegypénztárában és a jegymester.hu oldalon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amit a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet."
Márai Sándor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ