A Dal 2019 - Bemutatták a 30 versenydalt és előadóit
Dátum: 2018. december 4., kedd, 9:58

Bemutatták A Dal 2019 mezőnyébe jutott 30 produkciót és az előadókat hétfőn a budapesti Akvárium Klubban. A dalválasztó show-t immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, a műsort a Duna Televízió sugározza majd január 19-től.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy A Dal 2019-re 416 pályamű érkezett. A zsűriben az elmúlt évekből ismert Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mellett új tagként Vincze Lilla és Nagy Feró ül majd. Vincze Lilla a nyolcvanas évek második felében a Napoleon Boulevard énekesnőjeként vált ismertté, jelenleg szólóban dolgozik és zenepedagógusként is tevékenykedik. Nagy Feró a negyven éve működő Beatrice énekese, dalszövegírója.

"Fontos az egyéniség, keresni fogom a kísérletező szellemet, az egyediséget" - fogalmazott a sajtóbemutatón Vincze Lilla. Nagy Feró azt emelte ki, hogy szeretne mindenkinek segíteni és különösen figyelmi fog a dalszövegek minőségére.

Szintén új lesz az egyik műsorvezető, Dallos Bogi; A Dalban háromszor versenyzett énekesnő csatlakozik Fehérvári Gábor Alfrédhoz.

A Dal 2019. január 19-től hat héten át szombatonként látható a Duna Televízióban, a döntőt február 23-án rendezik, akkor derül ki, melyik lesz Magyarország legjobb dala.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal két korábbi győztese: a 2014-ben első Kállay-Saunders András most duóban indul The Middletonz néven és újra versenybe száll a tavalyi győztes Pápai Joci. Mellettük számos korábbi induló - Antal Tímea, Berkes Olivér, Kyra, a Leander Kills, Oláh Gergő, Petruska és a YesYes -, valamint már befutott előadók - Deniz, a Konyha, Pátkai Rozina, Hajdu Klára -, és a nagyközönség számára kevésbé ismert zenészek produkcióját láthatják a nézők.

Mint elhangzott, a műsorban 2019-ban ismét több különdíj lesz: keresik A Dal 2018 legjobb dalszövegíróját, felfedezettjét és újra megrendezik az online Akusztik Dalversenyt is.

A Dal 2019 teljes mezőnye (előadó - dalcím): Acoustic Planet - Nyári zápor; Antal Tímea feat. Demko Gergő - Kedves Világ!; Berkes Olivér - Lighthouse; Deniz - Ide várnak vissza; Diana - Little Bird; Fatal Error - Kulcs; Gotthy - Csak 1 perc; Hajdu Klára - You re Gonna Rise; Hamar Barni - Wasted; Heatlie Dávid - La Mama Hotel; Konyha - Százszor visszajátszott; Kyra - Maradj még; Leander Kills - Hazavágyom; Mocsok 1 Kölykök - Egyszer; Monyo Project - Run Baby Run, Nagy Bogi - Holnap; Nomad - A remény hídjai; Oláh Gergő - Hozzád bújnék; Pápai Joci - Az én Apám; Pátkai Rozina - Frida; Petruska - Help Me Out of Here, Ruby Harlem - Forró; Salvus - Barát; Szekér Gergő - Madár, repülj!; The Middletonz - Roses; The Sign - Ő; USNK - Posztolj; Váray László - Someone Who Lives Like This; Vavra Bence - Szótlanság; YesYes - Incomplete.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ