Xmas Swing: Szűcs Gabi karácsonyi koncertje a MOMKultban
Dátum: 2018. december 10., hétfő, 9:27

Xmas Swing címmel Szűcs Gabi és zenekara ad karácsonyi koncertet szerdán a budai MOM Kulturális Központban (MOMKult).

Az este a szving és a klasszikus zene találkozása. A Xmas Swing című koncertshow egy évvel ezelőtt a Müpában mutatkozott be Let It Snow! címmel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncerten a negyvenes-ötvenes évek legszebb, legismertebb karácsonyi dalai és a kihagyhatatlan klasszikus slágerek hangzanak el különleges hangszerelésben. A közönség hallhatja mások mellett Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nat King Cole, Bing Crosby karácsonyi dalai, például a Let It Snow-t, a Have Yourself A Merry Little Christmast, a Jingle Bellst, a Santa Claus Is Coming-ot, a White Christmast vagy a Winter Wonderlandet. A színpadon három fúvós, négy dzsesszzenész és egy négyfős vonóskar is szerepel.

A dzsessz-, szving- és popénekesnőként egyaránt ismert Szűcs Gabi 1995 és 2007 között a Cotton Club Singers tagja volt.

Az énekesnő több mint tíz éve szólóban dolgozik, készített lemezt Amy Winehouse dalainak szvinges átirataiból (Swinging Amy címmel), neki komponált dalokból (Tűsarkú lépteim, 2014), állandó közreműködő a Stereo Swing nevű formációban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó és az elmúlt nap."
Daumer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ