Frankó flamandok címmel ad koncertsorozatot a Szent Efrém Férfikar
Dátum: 2018. december 28., péntek, 9:35

Frankó flamandok címmel ad a Szent Efrém Férfikar három részes évzáró koncertsorozatot december 28. és 30. között a Budapest Music Centerben (BMC).

A Szent Efrém Férfikar sorozatának első estéjén megjelenik az a zenei alapkő, amit a reneszánsz korban tettek le flamand mesterek, az Aura Musical segítségével pedig egészen a 17-18. századig utazhat előre a hallgató, belekóstolva Jean-Philippe Rameau műveibe, aki szintén Burgundia szülötte volt - közölte a Budapest Music Center az MTI-vel.

A második estén Dufay, Josquin, Ockeghem, Obrecht és Lassus szakrális alkotásain keresztül tapasztalhatja meg a közönség, hogy milyen volt az az egyedülálló zenei nyelv, aminek még a büszke itáliaiak sem tudtak ellenállni.

A Reneszánsz FM egy képzeletbeli esti adásába csöppen bele a hallgatóság a Szent Efrém Férfikar sorozatának záró estjén, amelyen a kor legdivatosabb és legnépszerűbb dallamai csendülnek fel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ A kétségbeesés lépcsőfokai felfelé vezetnek."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ