Amerikai zeneszerző nyerte a Pannónia Stúdió nemzetközi versenyét
Dátum: 2019. január 7., hétfő, 16:36

Összesen 129 pályázat érkezett a Pannónia Stúdió által meghirdetett nemzetközi versenyre, amelyben a zeneszerzőknek Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című filmjének részletére kellett filmzenét komponálniuk. Az első helyezett az amerikai Michael Simon lett, mögötte Kovács Levente és a brit Ed Beesley végeztek a dobogó második és harmadik fokán - közölte a verseny kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint Portugáliától Argentínán át egészen Szíriáig több mint 80 külföldi jelentkezett a Pannónia Stúdió zenei megmérettetésére. A zsűriben helyet foglalt Del Spiva hollywoodi zenei szerkesztő; Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről zeneszerzője; Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész; valamint Arturo Cardelús spanyol zeneszerző.

A versenyre olyan szimfonikus zenekari művekkel lehet nevezni, amelyek egyedi megoldásokkal ötvözik a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat.

A szakemberek a zenei koncepció, a kreativitás, az egyedi stílus, a modern és a klasszikus hangszerek kombinálása, valamint a megvalósítás minősége alapján értékelték a beérkezett műveket.

Ez alapján az amerikai Michael Simon érdemelte ki a győzelmet és a velejáró 6 ezer euró értékű hangfelvétel-lehetőséget, egy werkfilmet és a Pannonia Composer of 2018 címet. Emellett a nyertes, a második helyezett Kovács Levente és a harmadik Ed Beesley a Magyar Virtuózok felajánlásával részt vehet a 2019 tavaszán megrendezendő Filmzenei Gálaesten, ahol bemutathatják szerzeményeiket a szakmai közönségnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ