Még várják a jelöléseket a Cziffra György zenei fesztivál díjaira
Dátum: 2019. január 8., kedd, 15:18

Még lehet nevezni fiatal tehetséges zenészeket, valamint életműdíjra érdemes művészeket a Cziffra György zenei fesztivál díjaira, amelyeket február 24-én adnak át Budapesten, a Zeneakadémián.

Cziffra György egyik legfontosabb célja volt, hogy a tehetséges gyerekek elkerülhessék azt a "sanyarú sorsot, amit neki kellett átélnie gyerekkorában", a mellőzést, a nélkülözést vagy hogy szórakozóhelyeken való fellépésre kényszerült - hangsúlyozta Balázs János Liszt- és Prima díjas zongoraművész, az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Mint elmondta, a fesztivál egyik kiemelt célja ezért a fiatal tehetségek felkarolása, támogatása, hiszen ilyen segítség nélkül "nem lehet manapság fennmaradni".

Az idén negyedik alkalommal megszervezett fesztivál keretében bárki jelölhet online tehetséges művészeket a Cziffra György-díjra, akik közül egy szakmai grémium választja ki kategóriánként a két-két díjazottat.

Balázs János elmondta, hogy a fesztivál keretében lesznek klasszikus zenei koncertek, amelyeken fellép mások mellett José Cura tenor, Isabelle Oehmichen zongoraművész, Massimo Mercelli fuvolaművész, Miklósa Erika koloratúrszoprán, Várdai István csellóművész, Rúzsa Magdolna énekes, valamint Sárközi Lajos és zenekara is, de improvizációs est, hangszerbemutató, bárest és tárlatok is várják a közönséget február 17. és 25. között Budapest több helyszínén.

A fesztivál programjának részét képezik továbbá azok a zongora és a cigányprímás mesterkurzusok is, amelyeket február 8. és 10. között rendeznek a X. kerületi Kroó György zeneiskolában, ide a nagyközönséget is várják.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A kitüntetés olyan, mint a bomba; felülről dobják, oszt vagy hülyét ér, vagy ártatlant."
Őze Lajos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ