Szólólemezt készít Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes
Dátum: 2019. január 11., péntek, 8:11

Jelenleg is dolgozik Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes első szólólemezén, amelyen zömében bariton áriákat hallhat majd a közönség.

Az albumon az operaénekest a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri, amelyet egy olasz származású karmester, Claudio Morbo vezényel - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes elmondta, hogy már több mint a felénél tartanak a lemezfelvétel munkálatai. Fantasztikus munkatársakkal dolgozik együtt, Claudio Morbo a világ minden neves operaházában dirigált már és jó az összhang a MÁV Zenekarral is - jegyezte meg. Emellett az operaénekes dicsérte a hangmérnökök, Buczkó Gábor és Bárány Gusztáv, munkáját is.

Ismertetése szerint az új album egy bemutatkozó portrélemez lesz, amely új repertoárjából válogat.

Molnár Levente szerint több operaénekesnek kellene lemezt kiadnia, mivel ez mostanában nem túl gyakori.

A készülő hanganyagot azoknak is a figyelmébe ajánlotta, akik meg akarnak barátkozni az operával. Azért érdemes ezzel a lemezzel kezdeni, mert a bariton emberi, meleg, természetes hangfaj - magyarázta. A lemez tele van érdekes karakterekkel, sok benne a lágyság, szeretet - tette hozzá.

A műsorban felidézték, hogy a Magyar Állami Operaház tavaly New Yorkban vendégeskedő Bánk bán előadása, amelynek főszerepét Molnár Levente játszotta, hatalmas sikert aratott a tengerentúli közönség előtt. Az előadás a napokban külön dicséretet kapott az Egyesült Államok egyik legkiválóbb operaszakértőjétől, Fred Plotkintól, aki a 2018-as év egyik kiemelkedő alakításaként említette az operaénekes Bánk bánját a Lincoln Centerben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ ...az emberek szabadságát csak az veheti birtokba, aki megnyugtatja a lelkiismeretüket."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ